Ar pinigai laikomi Revolut kortelės sąskaitoje yra apdrausti indėlių ir investicijų draudimu?

Laba diena. Ar pinigai laikomi Revolut kortelės sąskaitoje BIC: REVOGB21 IBAN LT83 3920 ...... yra apdrausti "indėlių ir investicijų draudimu" Ačiū

Algis
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Algi, dėkui už klausimą. Indėlių ir investicijų draudimu Lietuvoje Revolut sąskaitoje esantys pinigai nėra apdrausti.

+9Buvo naudinga
Andrius Biceika, Revolut

Algi, ačiū už klausimą. Stepono atsakymas yra netikslus ir klaidinantis, nes Revolut sąskaitoje(-ose) laikomos lėšos yra saugios ir ne tik, kai kažkas mums (Revolut) atsitiks, bet ir, kai bankams, kuriuose laikomi pinigai (šiuo atveju pasauliniuose bankuose Barclays arba / ir Lloyds) kažkas atsitiks, Revolut vartotojai atgaus visus (ne tik iki 100 tūkst. kaip bankuose) laikomus pinigus. Tai garantuoja vieno įtakingiausio pasaulinio reguliatoriaus Financial Conduct Authority (FCA) prievolė "segreguoti" ir "saugoti" (segregate and safe-guarded accounts) vartotojų pinigus tokių institucijų kaip Revolut, kurios veikia pagal elektroninių pinigų institucijos (EMI) licenciją. Tokios EMI negali "liesti" vartotojų pinigų, antraip nei bankai, kurių verslo modelis yra paremtas esamų klientų pinigų skolinimu kitiems klientams. Tikiuosi, tapo aiškiau, tačiau jei dar turite klausimų - būtinai klauskite per čia arba tiesiogiai el. paštu andrius@revolut.com

+6Buvo naudinga
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Andriau, dėkui už atsakymą. Algis klausė ar pinigai yra apdrausti „Indėlių ir investicijų draudimu” t.y. valstybės įmonėje "Indėlių ir investicijų draudimas". Juk jūs nemokate draudimo įmokų Lietuvoje taip, kaip moka bankai ir kredito unijos.

Galėtumėte plačiau pakomentuoti apie šalį į kurią reikėtų kreiptis dėl pinigų sąskaitose atgavimo. Per kiek laiko būtų grąžinti pinigai bankroto, veiklos stabdymo ar sistemos nulaužimo atveju. Kaip vyktų procedūra?

Juk daugelis turi persivedę mažomis sumomis pinigus, tarkime po 50eur ir net pamiršę, kad juos turi. Ar tie pinigai sugrįš automatiškai į pririštą IBAN sąskaitą registracijos banke, ar jam reikės kreiptis kažkur. Jei taip, tai kur?

Pastaba. Revolut nebankrutuoja, būkite ramūs, tik dėl aiškumo yra plėtojama tema, kad Revolut klientai žinotų ir jaustųsi saugūs.

+14Buvo naudinga
Donatas

Revoliut yra elektroniniu pinigų leidėjas, tad jam galioja kaip ir indėliams 100000EUR arba 85000GBP, pinigai yra spec sąskaitoi skirtingai nei bankai jais disponuoti negali.

+3Buvo naudinga
R

Čia visiškai nesaugu,nes užrakina kortelę ir negrąžina pinigų.Niekada nežinai kur dings pinigai.Kokias nesamones Rašote,kad saugu??? Kad nereikėtų grąžinti sugalvoja begales nesamonių.

+21Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų