Kodėl indėlių palūkanos tokios mažos lyginant su 2009 metais, kai bankai siūlydavo ir 10 % metinių palūkanų už indėlius?
Kestas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Indėlių palūkanos mažėja tuomet, kai rinkoje susidaro pinigų perteklius, bankams sumažėja pinigų poreikis. Taip pat įtakoja ir Lietuvos banko ir Europos centrinio banko palūkanų normų reguliavimas, jų mažinimas. Paskolų palūkanoms mažėjant, mažėja indėlių palūkanos ir atvirkščiai.

Vilibor tarpbankinė palūkanų norma 2008 metais siekė ir 10%, o šiuo metu ji tėra 0,25%, tai svarbus faktorius indėlių palūkanų mažėjimui.

Priimant indėlius bankams taip pat yra šiokia tokia našta mokėti 0,45% nuo kiekvieno priimto indėlio į Valstybės investicijų ir indėlių draudimo fondą. Gavęs indėlį bankas kuo greičiau turi investuoti ar perskolinti pinigus, jei pinigų neįdarbins - patirs nuostolį.

+23Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų