Ar valstybės yra apdraudusi lėšas, kurios laikomos laisvais pinigais iki 100000€ FMĮ "Orion Securities" sąskaitoje?

Petras
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Petrai, dėkui už klausimą. FMĮ Orion Securities nėra apsidraudusi Lietuvos indėlių draudimo sistemoje, todėl draudimas negalioja 100 000 eurų sumai. FMĮ Orion Securities yra apsidraudusi tik Lietuvos investicijų draudimo sistemoje, kurios maksimali draudimo išmokos suma (ne didesnė kaip 22 000 eurų) taikoma vienam investuotojui. Įsipareigojimų investuotojams draudimo suma yra lygi banko ar įmonės, taip pat banko filiale ar įmonės filiale prisiimtiems įsipareigojimams investuotojui draudžiamojo įvykio dieną, tačiau ji negali būti didesnė kaip 22 000 eurų. Draudimo išmokos už indėlius ir draudimo išmokos už įsipareigojimus investuotojams apskaičiuojamos ir išmokamos atskirai.

Draudimo išmokų investuotojams dydžiai - 100 procentų įsipareigojimų investuotojams iki 3 000 eurų ir 90 procentų įsipareigojimų investuotojams nuo 3 000 eurų iki 22 000 eurų. Apskaičiuojant draudimo išmoką už įsipareigojimus investuotojams, į įsipareigojimus investuotojui yra įskaičiuojami tik tie investuotojo vertybiniai popieriai ir pinigai, kurių draudėjas nesugeba grąžinti investuotojui.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų