Kaip vadinsis naujasis bankas gigantas po DNB ir „Nordea” bankų susijungimo?

2017-02-14
Indy, DNB, Nordea
Kaip vadinsis naujasis bankas gigantas po DNB ir „Nordea” bankų susijungimo? (Bankai.lt montažas)

Jau yra prasidėję procesai konstruojant naująjį Baltijos šalių banką, kurį sudarys susijungę DNB ir „Nordea” bankai. VŽ buvo publikuotas interviu su būsimo banko vadovu Erkki Raasuke, kurio metu būsimasis vadovas atskleidė daugiau detalių apie save, bankų susijungimą, naująjį ženklą ir bendrą situaciją.

Būsimo banko vadovas Erkki Raasuke yra estas ir bankininkystės sekoriuje dirba nuo 1994 metų, o didžiąją savo karjeros dalį, nuo 1994 iki 2011 metų dirbo „Hansabanke” (dabartiniame „Swedbank”). Pokalbio metu estas paslaptingai kalbėjo apie naująji banką, susijungimą ir jo detales, pasak jo vis dar yra daug nežinomųjų.

Erkki Raasuke
Erkki Raasuke (nuotr. DNB)

Koks bus naujojo banko vardas?

Vyravo nuomonė, kad susijungus DNB ir „Nordea” bankams, bus naudojamas vienas iš bankų pavadinimų, o kitas bankas tiesiog prisijungs su visu savo turimu kraičiu. Viena iš dažniausiai girdėtų nuomonių Lietuvoje buvo ta, kad bankas vadinsis DNB, o „Nordea” su savo klientais ir visais finansiniais duomenimis prisijungs, o jungtinis bankas pagal turtą taptų vienu didžiausių bankų Baltijos šalyse, o Lietuvoje galbūt ir didžiausiu.

Tačiau realybė yra visišai kitokia, Erkki Raasuke pokalbio metu atskleidė, kad „Nordea” grupės įtaka naujajam bankui bus didesnė nei DNB, kadangi „Nordea” grupei priklausys daugiau nei 60% akcijų. Taip pat, susiklosčius sėkmingam scenarijui po visų institucijų ir tarnybų leidimo jungtis, bus kuriamas naujas Baltijos šalių banko vardas ir prekės ženklas, tad DNB ir „Nordea” pavadinimų tarp Baltijos šalių bankų nebeliks.

Šiuo metu kodinis naujojo banko pavadinimas yra „Indy AB”, tačiau būsimo banko vadovas paneigė, kad tai ir bus naujasis banko pavadinimas. Jo teigimu tai tik projektinis vardas toks kaip „Alfa”, „Beta” ir pan. Naująjį banko pavadinimą ir prekės ženklą tikimasi pristatyti per artimiausius kelis mėnesius.

Kas atsitiks su esamomis „Nordea” ir DNB klientų paskolų, indėlių ir kitomis sutartimis?

Iki 2017 m. balandžio mėn., kol visos institucijos patvirtins susijungimą bei bus atlikti visi formalumai, „Nordea” ir DNB bankai dar turi konkuruoti ir dirbti kaip atskiri vienetai. Po susijungimo, DNB ir „Nordea” klientų esamos pasirašytos sutartys bus perkeliamos į naująjį banką, tačiau fiksuotos sutarčių sąlygos turėtų išlikti tokios, kokios buvo pasirašytos. Klientas finansiškai neturėtų būti nuskriaustas, tad pasikeis tik banko pavadinimas.

Įdomu, kaip atrodys naujojo jungtinio banko būsto paskolų kainodara. Šiuo metu „Nordea” siūlo patraukliausias būsto paskolų maržas, tačiau „stringa” su ne itin patraukliomis sutarčių sąlygomis, o DNB sutarčių sąlygos lyg ir patrauklios, tačiau būsto paskolų kainodara marža + EBIFN, šiek tiek kiša pagalius į ratus išduodant kuo didesnį naujų paskolų kiekį. Galbūt sujungus vieno banko gerąsias sąlygas su kito banko, iš tiesų gausis patraukliausias bankas Lietuvoje?

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų