„Swedbank“ atidarė nefinansinių paslaugų filialą, kuriame įdarbins daugiau nei 400 darbuotojų

2016-03-03
Swedbank Konstitucijos pr. 26
Nuo š. m. kovo 1 d. pradėjo veikti „Swedbank“ grupės nefinansinių paslaugų filialas Lietuvoje (nuotr. Bankai.lt)

Nuo š. m. kovo 1 d. pradėjo veikti „Swedbank“ grupės nefinansinių paslaugų filialas Lietuvoje. Naujai įsteigtame filiale dirbantys darbuotojai atliks įvairias funkcijas, reikalingas visai „Swedbank“ grupei. Šiuo metu filiale jau dirba 140 žmonių, o per kelerius metus filiale planuojama įdarbinti daugiau nei 400 naujų darbuotojų.

„Mes plečiame savo kompetencijų ribas, ir perkeliame esamas bei kuriame naujas funkcijas organizacijoje. Tai padės geriau aptarnauti klientus ne tik Lietuvoje, bet ir Švedijoje, Latvijoje ir Estijoje. Filialų įsteigimas yra „Swedbank“ grupės strategijos dalis, siekiant nuolat peržiūrėti ir vertinti, kaip verslo operacijos gali būti atliekamos pačiu efektyviausiu būdu“, ‒ teigia „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Pasak D. Grigienės, naujai sukurtoms nefinansinių paslaugų pozicijoms yra ieškoma įvairių lygių darbuotojų skirtingose srityse. Naujiems filialo darbuotojams tai bus galimybė susipažinti su tarptautine verslo specifika, darbu tarptautinėse komandose ir skandinavišku organizacijos valdymu. Filiale dirbantys darbuotojai turės augimo ir tobulėjimo galimybes visoje „Swedbank“ organizacijoje ‒ ir Lietuvoje, ir už jos ribų.

„Swedbank“ sprendimas įkurti filialą Lietuvoje yra kokybinis šuolis šalies paslaugų sektoriui. Šiame padalinyje bus teikiamos paslaugos visai „Swedbank“ grupei, o tai ne tik sukurs darbo vietas aukščiausios kvalifikacijos finansų specialistams, bet ir atneš naujas kompetencijas į šalies darbo rinką“, ‒ pastebi Mantas Katinas, užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius.

„Swedbank“ grupė yra priėmusi sprendimą perkelti kai kurias funkcijas tarp keturių namų rinkų ‒ Švedijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Be Lietuvos nefinansinių paslaugų filialai taip pat įsteigti Latvijoje ir Estijoje. Funkcijos perkeliamos iš Švedijoje veikiančių „Swedbank“ grupės IT, produktų, stambių įmonių ir institucijų bei finansų padalinių.

Iš viso iki 2018 m. Baltijos šalyse ketinama sukurti daugiau nei 700 naujų darbo vietų. Planuojama, kad ne mažiau nei 400 iš jų bus sukurtos Lietuvoje.

Šiuo metu „Swedbank“ grupėje Švedijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje dirba daugiau nei 14 tūkst. darbuotojų. „Swedbank“ nuolat patenka tarp geriausių darbdavių Baltijos šalyse.

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų