Iki 100000 euru yra valstybės apdraustas indėlis. Mano klausimas būtų konkrečiais atvejais (bankroto) bankų ir unijų, kaip greitai ir sklandžiai klientai atgauna savo pinigus.

Darius
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Gerb. Dariau, dėkui už klausimą. Norėdami kuo aiškiau ir tiksliau atsakyti į Jūsų klausimą, susisiekėme su Valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas” atstovais. Situaciją komentuoja valstybės įmonės direktorė Aurelija Mažintienė bei Draudimo išmokų skyriaus vadovė Vilma Kašinskaitė:

Atsakant į Jūsų paklausimą visų pirma, pažymėtina, kad Draudimo įmonė, išmokedama draudimo išmokas, vadovaujasi Lietuvos Respublikos indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymu (toliau - Įstatymas).

Įstatymo 10 straipsnio 1 dalis numato, kad „Draudimo išmokos indėlininkams išmokamos per 20 darbo dienų nuo draudžiamojo įvykio dienos. Draudimo įmonės taryba, esant išskirtinėms aplinkybėms, suderinusi su priežiūros institucija, gali pratęsti šį terminą ne ilgiau kaip 10 darbo dienų”.

Norime atkreipti Jūsų dėmesį į tai, jog Įstatymo 10 straipsnio 2 dalis numato, kad „Indėlininko ar investuotojo teisė gauti draudimo išmoką galioja 5 metus nuo draudžiamojo įvykio dienos”. Taigi, draudžiamojo įvykio atveju, draudimo išmokas už banke ar kredito unijoje laikytus indėlius galima atsiimti per Draudimo įmonės išrinktą banką per 5 metus nuo draudžiamojo įvykio dienos.

+8Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų