Kredito Unijos 'Taupykle' dabartinis pavadinimas 'Taupa' 2014-10-21 Pasikeitė teisinė forma iš Kredito unija į Kooperatinė bendrovė (kooperatyvas). 2015-04-21 Pakeistas pavadinimas iš Kredito unija "Taupyklė" į Kredito unija "Taupa". Ar indeliai sioje finansu institucijojeje yra drausti? Ar naujai sudaromi indeliai sioje institucijoije bus/yra draudziami?

Arunas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Svarbu pažymėti, kad „kredito unija“ nėra teisinė forma. Lietuvos Respublikos kredito unijų įstatymo 3 straipsnio 2 dalis nustato, kad kredito unijos, kaip juridinio asmens, teisinė forma gali būti tik kooperatinė bendrovė. Tai reiškia, kad kredito unijos „Taupa“ teisinė forma pasikeisti negalėjo.

Kredito unija „Taupa” yra apdrausta Lietuvos indėlių draudimo sistemoje (Indėlių ir investicijų draudimas, VĮ). Pilną sąrašą apsidraudusių bankų ir unijų, tarp kurių yra ir ši unija rasite čia: http://www.iidraudimas.lt/lt/veikla/indeliu-draudejai.html

Atminkite, kad visuomet galite rinktis kur padėti indėlį ir jeigu dvejojate visuomet galite pasirinkti kitą įstaigą. Patogiam pasirinkimui yra sukurta speciali Bankai.lt indėlių palyginimo sistema, kurios pagalba išsirinksite geriausias palūkanas siūlančią finansų įstaigą.

+17Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų