Sveiki, radome būstą, kurį norime įsigyti, tačiau sužinojome, kad jis yra įkeistas bankui. Pardavėjui mes sumokame sumą, kurios pakanka jo turimai paskolai banke padengti. Kaip teisingai viską įforminti, kad butas būtų mūsų nuosavybė, neįkeista bankui, ir būtume tikri, kad pardavėjas galutinai su banku atsiskaitė?

Just
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jeigu būstas buvo pirktas su banko paskola, tuomet tas būstas priklauso bankui. Jūs būsto nenusipirksite tol, kol bankui nebus sumokėtas įsiskolinimas. Todėl prieš perkant būstą:

1. arba pardavėjas turi sumokėti bankui įsiskolinimą, tuomet galės Jums parduoti būstą be skolų;
2. arba pardavėjas-pirkėjas-bankas susitaria, kad bus parduodamas pardavėjo bankui priklausantis turtas, tuomet į banko specialią sąskaitą pervedama sutarta suma už NT. Pirkėjui pereina turtas, bankui padengiama paskola ir jeigu dar liko pinigų padengus paskolą, bankas perveda likutį būsto pardavėjui.

Pirmas atvejis yra paprasčiausias, kuomet perkate neįkeistą turtą ir nesukate galvos. Antru atveju reikia pasirašyti protingą sutartį, išsiaiškinti kas yra realus turto savininkas, ar turtas nėra papildomai perskolintas. Jeigu turtas priklauso 100% bankui, tuomet Jūs turite jį perpirkti iš banko, aktyviai pabendraukite su notaru ir papildomai protingu teisininku, pasitikrinę ar tikrai bankui priklauso turtas galite pradėti procedūrą.

Sėkmės!

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų