Sveiki, su vyru dirbame užsienyje, bet planuojame pirkti bustą Lietuvoje, ar įmanoma būtų imti paskolą gyvenant užsienyje? Kokie yra reikalavimai? ko reikėtų? Ačiū

Samanta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Samanta, dėkui už klausimą. Taip, įmanoma imti paskolą gyvenantiems užsienyje. Pagrindinis skirtumas bus, kad bankai įprastai prašys 50% pradinio įnašo. Reikės visų dokumentų apie oficialų ir stabilų darbą užsienyje (išrašai, kontraktai). Daugiau informacijos rasite prieš tai buvusiuose klausimuose. Paprasčiausiai būtų užpildyti būsto paskolos paraišką ir pasikonsultuoti su bankais tiesiogiai.

+3Buvo naudinga
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Dar papildysiu Gerb. Stepono atsakymą, kad kai norima gauti paskolą asmenims, gyvenantiems ir dirbantiems ne Lietuvoje, Bankai dažnai reikalauja laiduotojo gyvenančio ir dirbančio Lietuvoje. Savo klientams, gyvenantiems ne Lietuvoje ir norintiems paskolos, mes dažnai rekomenduojame kreiptis ne tik į Bankus, bet ir į kredito unijas. Kredito unijose palūkanos yra aukštesnės tačiau kitos sąlygos yra lankstenės, tarkim gali nereikėti laiduotojo, arba finansuotų nuo iki 75-85 proc. ketinamo įsigyti NT vertės.

+4Buvo naudinga
Samanta

Sveiki, Labai ačiū už jūsų atsakymus. Esame girdėję apie kredito unijų lankstesnes sąlygas, tuomet manau mėginsime pirma kreiptis į juos. Kadangi norime naujos statybos būsto, tai 50% įnašas skamba šiek tiek daugokai. Dar kartą ačiū :)

Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų