Laba diena, planuojame pirkti būstą. Būstas yra naujai pastatytas, priduotas, bet be apdailos. Būstui įsigyti pajamų pakanka, bet įsirengimui reikėtų skolintis. Norėjau pasidomėti kaip tokiu atveju geriau daryti, ar pirkti bustą savo lėšomis ir paskui kreiptis į banką paskolai įrengimui? Ar kreiptis paskolai perkant būstą, o turimus pinigus pasilikti įrengimui? Nes kiek girdėjau busto įrengimo paskolą gauti sudėtingiau, nes turi susidaryti sąmata, laikas per kiek atliksi darbus ir panašiai. Ar mano žinios klaidingos?

Kristina
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Dėkui už klausimą. Priklausomai nuo sumos, kurios trūksta įrengimui. Siūlyčiau kelis variantus:

a) jeigu trūksta mažos sumos, tiesiog galite įsigyti būstą savomis lėšomis, o papildomai paimti vartojimo paskolą su 6-12% palūkanomis;

b) jeigu trūksta didesnės sumos, tuomet yra galimybė imti būsto paskolą, o prie jos prijungti paskolą remontui. Tokiu atveju gausite gana mažas palūkanas 1,5-3%. Pradinį įnašą darote didesnį kiek leidžia maksimaliai bankas. Priklausomai nuo to, kaip susitarsite su banku, priklausys ir tolimesni veiksmai. Minusas bus tame, kad tokiu atveju kažkurį laiką turėsite įkeisti NT bankui.

Paskaičiuokite pagal sumą, kiek palūkanų sumokėtumėt vienu atveju ir kitu. Tikslas sumokėti kuo mažiau, tačiau taip pat privalumas yra neįkeistas turtas. Labai priklausys nuo trūkstamos sumos remontui. Tikiuosi bent ant kelio užvedžiau mastant toliau :)

Gauti paskolą įrengimui, jeigu imate būsto paskolą - nėra labai sudėtingas procesas.

+5Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų