Sveiki, noriu paklausti dėl naujų būsto kredito direktyvų, kurios turi įsigalioti š.m. kovo 21d. Ar šios direktyvos galios ir tiems, kurie jau bus pasirašę būsto kredito sutartis su bankais iki šios dienos? Ar galios tik naujoms sutartims, sudarytoms po kovo 21d.? Direktyvose yra pokyčių naudingų skolininkui, tai labai aktualu būtų žinoti prieš pasirašant sutartį.

Gediminas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Bankai.lt žiniomis direktyvos projektas vis dar yra derinamas Lietuvos banko su Seimu ir Vyriausybe, kadangi yra ženkliai vėluojama su jos derinimu, tai ir direktyvos įsigaliojimo terminas bus atidėtas mažiausiai keletą mėnesių. Po direktyvos įsigaliojimo bankams bus suteiktas papildomas laikotarpis pakeitimų įgyvendinimui. Taigi tikėtina, kad pakeitimai dėl direktyvos bus įgyvendinti ne anskčiau nei po pusmečio.

Apie reikalavimus keisti jau esančias būsto paskolų sutartis negirdėjau, tad manau, kad jau pasirašytos sutartys liks galioti iki tol, kol bankas ar klientas savo iniciatyva nepasiūlys persirašyti jų naujomis. Daugiau infrmacijos po pusmečio.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų