Sveiki, turiu keletą klausimų: 1. Kaip vyksta turto vertinimas ir jo vertės kėlimas? Tarkim, ar yra skirtumas turto vertėje, jeigu, sakykim, sudėtos grindys, vienu variantu, yra geras parketas, o kitu - lentos iš patvorės? 2. Mūsų būsto kaina - 69000 Eur, įsirengimui norime imti 20000 Eur. Pradinis įnašas - 15% (10350 + 3000 Eur). Kiek reikia pakelti turto vertę, kad gautume likusius 17000 Eur? Ir ar, investavus į įsirengimą savus 3000 Eur, reikia kartoti turto vertinimą, kad gauti likusią (ar dalį?) sumą įsirengimui? Dėkui, Rokas

Rokas
Atsakymai
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Sveiki, Rokai, ačiū už klausimą. Mes neesam nekilnojamojo turto vertintojai, nežinom miesto, kuriame yra turtas, kaip jis atrodo, tad tiksliai atsakyti negalim, tačiau turėkite omenyje, kad vertintojai nekilnojamąjį turtą vertina pagal rinkos kainą. Įvertinę tai, kokie NT sandoriai buvo įvykdyti su netoliese esančiu panašiu nekilnojamuoju turtu, vertintojai nustato jo vertę. Net ir 50.000 Eur investavus į buto remontą, būsto vertė nebus didesnė nei rinkos kaina. Kad pakomentuočiau Jūsų situaciją man neišku ar Jūsų turimas butas yra įkeistas bankui, jeigu ne, tuomet jį galite tiesiog įkeisti ir paimti norimo dydžio paskolą. Jeigu butas yra įkeisas bankui, tuomet nežinoma koks yra kredito likučio ir nekilnojamojo turto vertės sąntykis. Bankas suteikia paskolą ne didesnę nei 80-85 proc. nuo įkeisto turto vertės. Taigi, rekomenduoju kreiptis į nekilnojamojo turto vertintojus ir jie, žinodami situaciją Jums atsakys išsamiai į Jūsų klausimus.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų