Laba diena, Norėjau paklausti. Turiu pasiėmusi būsto paskolą prieš 3 metus iš SEB Vilniaus banko. Dabar jau turiu metų laiko vaikelį ir tikriausiai turėsime antrą, kadangi būstas mums bus per ankštas ieškome kito. Bet kaip su paskolos grąžinimu? Ir kito būsto pirkimu? Ar įmanoma tą pačią paskolą perkelti, ir mokėti dėl kito brangesnio dasimokėjus savais pinigėliais senąjį pardavus? Ar parduodant bankas pats nusiskaičiuos viską ir reiks imti naują paskola? Kadangi mes su vyru nesame vedę, tai asmeniškai reiktų man pačiai vienai imti naują paskolą, bet manau kad jokiu galimybių nelabai bus, kadangi dar esu motinystės atostogose ir pajamos nebėra tokios didelės, plius dar vaikas.. Ką patartumėte daryti?

Brigita
Atsakymai
Steponas Jurele
Bankai.lt

Brigita, dėkui už klausimą. Yra galimybė parduoti Jūsų esamą būstą, tačiau atminkite, kad jis priklauso ne Jums, o bankui, tad parduoti galėsite tik su SEB banko leidimu. Esmė, kad gavę pinigus už būstą turite turėti pilnai galimybę atsiskaityti su banku, tik tada bankas perleis Jūsų būstą pirkėjui. Pardavę butą galite kreiptis dėl naujojo būsto pirkimo ir prašyti paskolos. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad esant tokiai situacijai dėl motinystės atostogų - galite ir negauti paskolos, o gal gauti paskolą ženkliai prastesnėmis sąlygomis, o tai priklausys jau nuo bendro Jūsų šeimos įvertinimo.

Žinoma, galima vienu metu turėti ir dvi paskolas, taip pat galima forminti būsto paskolą ant Jūsų vyro. Žinoma jeigu Jūsų pajamos tai leidžia.

Esant tokiai situacijai Jums patarčiau neskubėti su naujo būsto pirkimu ir šiek tiek pagyventi ankštesniame bute, palaukti kol grįšite iš motinystės atostogų, pažiūrėti kokios bus bendros pajamos po to kai dirbsite su vyru pilnu pajėgumu. Per tą laiką taupyti ir planuoti ateities pajamas su tikslu įsigyti naują, patogesnį būstą. Atminkite, kad nežinau Jūsų šeimos pajamų dydžio, miesto kur gyvenate ir bendros situacijos. Atsakymą pateikiau pagal turimą informaciją.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų