Noriu imti būsto paskolą ir pirkti butą Vilniuje. Gyvename rajone kur turime 3 kambariu butą ir 1 kambario butą bei žemės sklypą, kurios paskirtis yra mažaaukščių gyvenamųjų namų statyba. Turtas neužstatytas, neįkeistas, bankinių įsipareigojimu aš neturiu. Esu dirbanti Lietuvoje, šeimos narių 2. Dukra pilnametė- dirbanti. Vyras 7 metai dirba užsienyje , užsienio firmoje. Vyras užsienyje turi nekilnojamo turto už paskola užsienio banke. Bet ir po užsienio paskolos mūsų pajamos pakankamos. Ar tai nėra kliūtis imti paskola Lietuvoje. Ačiū.

Edita
Atsakymai
Steponas Jurele
Bankai.lt

Edita, dėkui už klausimą. Pagal pirminį vertinimą, manau kliūties nėra, tik šeimoms, kurių didžioji dalis pajamų sudaro pajamos iš užsieno yra taikomas ne itin palankus pradinio įnašo būsto paskolos bankuose tarifas. Iman būsto paskolą turėsite turėti savų pinigų nuo 30% iki 50%. Norint gauti 15% pradinio įnašo tarifą turėtumėt pajamas gauti Lietuvoje.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų