Gal kas iš Seb banko yra paėmę kreditą ir gali pasidalinti patirimi, kurias palūkanas pasirinkti: kintamas ar fiksuotas?

Sveiki, ketinu imti kreditą iš banko, būstui įsigyti jau gavau patvirtinimą iš SEB banko, kad gaunu kreditą, tik kyla dvejojimas, kurias palukanas pasirinkti, fiksuotas ar kintamas, nes bijau kad po 5 metų fiksavimo nepagrįstai bankas nepadidins palūkanų. Šiuo metu bankas pasiūlė 5 metams fiksuotos palukanos 1,895proc. kintamų dalis 20 proc. su 1,75poc. palūkanomis, terminas kredito 20 metų. Gal kas iš Seb banko yra paėmę kreditą ir gali pasidalinti patirimi, kurias palūkanas pasirinkti: kintamas ar fiksuotas?

Saulius
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Sauliau, dėkui už klausimą. Pasirinkti kintamas ar fiksuotas palūkanas reikėtų Jums pačiam, kadangi taip, yra rizika, kad pasirinkus kintamas - palūkanos gali šoktelti ir viršyti visus įsivaizduojamus lūkesčius. Bet ar tai įvyks - negaliu pasakyti. Dėl SEB atvejo taip daugiau įvyksta su senomis sutartimis, kuomet yra išlaikomas buvęs palūkanų lygis, patarčiau įdėmiai skaityti sutartį konkrečiu atveju ir išsinagrinėti visus punktus tiek su banku, tiek jeigu reikia pasitelkus teisininko ar specialisto pagalbą. Bet kokiu atveju pasidomėkite ne vien tik SEB banke, o gaukite pasiūlymus ir iš kitur.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų