Laba diena, šiuo metu domiuosi būsto paskola. Kad saugiau būtų rinkčiausi fiksuotas palūkanas. Kas 5 metus galėčiau įnešti papildomai sukauptas santaupas. Noriu pasiteirauti, kokį paskolos mokėjimo būdą rinktis anuitetinį ar linijinį?

Ausra
Atsakymai
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Laba diena, Aušra. Kredito sutarties sąlygos yra labai svarbus dalykas, tačiau jį renkasi kiekvienas pagal savo supratimą ir poreikius. Su fiksuotomis palūkanomis viskas yra gerai, tačiau jeigu jas renkatės, turėtumėte žinoti, kad ateityje norint keisti kredito sutarties sąlygas: atfiksuoti palūkanas, neteksit darbo ir prašysite mokėjimo atidėjimo, norėsite anksčiau grąžinti kreditą ar parduoti turimą NT, bankas taikys baudas. Svarbu yra atidžiai perskaityti ir analizuoti kredito sutarties sąlygas ir įsigilinti bei suprasti kada, už ką ir kokios baudos bus taikomos. Ar rinktis linijinį metodą ar anuitetinį - vėlgi individualu. Jeigu pasirinksite fiksuotas palūkanas, tuomet bus taikomas anuitetinis metodas. Mokant anuitetiniu metodu yra mokama mažesnė mėnesio įmoka, tačiau sumokama daugiau palūkanų, mokant linijiniu metodu palūkanų sumokama mažiau, bet pradžioje mėnesio įmokos dalis yra didesnė. Vienareikšmiškai patarti šiuo klausimu sunku, nežinant visos situacijos. Konsultacijų metu klientams parodau įvairias variacijas, ką galima daryti, kad už paskolą sumokėtų mažiau.

+10Buvo naudinga
Ausra

Laba diena, dėkoju Jums už atsakymą. Prašau informuoti kiek kainuoja jūsų konsultacijos.

Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų