Norime statyti namą su paskola: kaip geriau ar užstatyti turimą butą ir sklypą, ar parduoti butą ir tada imti būsto paskolą

Sveiki, esame jauna šeima, abu dirbantys pajamos apie 1000 EUR. Norėtume statyti namą su paskola. Turime nuosavą 3 kambarių butą ir žemės sklypą. Kaip geriau padaryti ar parduoti butą ir statyti iš tų pinigų plius paskola ar užstatyti bankui butą ir sklypą?

Lukas
Atsakymai
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Laba diena, Lukai. Tai yra labai svarbūs ir atsakingi klausimai ir kiekviena padaryta klaida gali Jums kainuoti labai brangiai. Jeigu padarysite klaidą, galite net neužbaigti namo statybų. Visų pirma reikėtų Jums išsiaiškinti, kiek kainuotų namo statybos ir prie sąmatos prisidėti dar bent 20 % sumos (kalbu iš patirties). Svarbu ar turite savų lėšų, kadangi jos bus reikalingos pradėti statybas, o gal tam, kad pradėtumėte statybas privalėsite parduoti butą, o trūkstamą sumą statyboms pasiimti iš banko. Iš patirties galiu sakyti, jog vidutiniškai namo statyboms reikia apie 100.000 Eur paskolos, 20.000 Eur reikia turėti nuosavų lėšų, tad gaunama 1000 Eur suma gali būti tiesiog per maža paskolai dengti. Gali būti taip, kad bankas pinai nefinansuos Jūsų statybų. Trumpai tariant reikia viską nuosekliai susidėlioti, pasiskaičiuoti ir tik tuomet pradėti veiksmus.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų