Ar yra galimybė gauti paskolą statyboms, jeigu pastato paskirtis nebus keičiama į gyvenamojo namo paskirtį?

Laba diena, seno pastato vietoje planuojame statyti namą, tačiau dokumentuose ir kadastre pastato paskirtis yra ūkio dalies. Šiuo metu šis pastatas yra nugriautas. Norėčiau sužinoti ar yra galimybė gauti paskolą statyboms, jeigu pastato paskirtis nebus keičiama į gyvenamojo namo paskirtį. Antras klausimas, ar būtina, kad žemės sklypas, kuriame bus statomas namas, būtų paskolos gavėjo nuosavybė? Ar užtenka, kad sklypas būtų mano vyro vardu? Iš anksto dėkoju. Lauksiu atsakymo. Pagarbiai, Dalia.

Dalia
Atsakymai
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Dalia, ačiū už klausimus. Atsakymas į 1-ąjį klausimą - jeigu nugriautas pastatas, paskolą gauti galima, tačiau tik tiek, kiek vertas žemės sklypas ir pamatai. Reikia įsivertinti turimą turtą, o į tai atsižvelgdamas bankas(-i), suteiks paskolą (arba ne). Gyvenamam namui bankai gali finansuoti iki 80 - 85 proc. NT vertės. Ūkiniams pastatams gali atsisakyti finansnuoti arba finansuoti dalinai - 50-60 proc. vertės. Rekomenduočiau įsipareigoti bankui pakeisti paskirtį iš ūkinės į gyv. paskirtį, tokiu atvejus galima paskolos suma bus didesnė. 2. Jeigu vyras sutinka būti laiduotoju arba bendraskoliu ir laiduoti savo turtu, tai tokiu atveju, priklausomai nuo banko, galima.

+2Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų