Ar galima išsiderėti geresnes sąlygas, jeigu moku didesnį pradinį įnašą?

Laba diena, ar pradinio įnašo dydis už perkamą būstą turi įtakos gaunamos paskolos palūkanų dydžiui? Noriu imti 30 000 Eurų paskolą 30 metų. Pradinis įnašas už butą yra 50 proc. Siūlo 2.17 fiksuotas palūkanas. Ar galiu tikėtis išsiderėti mažesnes palūkanas remdamasi šiuo argumentu?

Vilma
Atsakymai
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Vilma, kredito sąlygos priklauso nuo Jūsų gebėjimo derėtis su banku. AŠ rekomenduoju derybas vesti tuomet, kai turite 3-4 bankų pasiūlymus, o ne vieno banko pasiūlymą. Prieš imant paskolą ir ketinant pusę sumos atiduoti bankui reikėtų įsitikinti, kad dar liks bent 6 mėnesių pajamų rezervas, nes ateityje pasikeitus aplinkybėms, galite susidurti su problemomis. 90 dienų vėluojant mokėti įmokas už kreditą, bankas turi pilną teisę nutraukti kredito sutartį ir pareikalauti grąžinti visą paskolos sumą. Taip pat dar kartą siūlyčiau išanalizuoti kredito sutartį ir pasigilinti į fiksuotų palūkanų nutraukimo sąlygas/baudas, įsivertinkite, ar tai Jums tinka.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų