Ar bankas turi perskaičiuoti palūkanas dešimčiai metų ir užskaityti įmokas?

Laba diena. Prieš dešimt metų paėmiau būsto kreditą trisdešimt penkiems metams. Dabar noriu parduoti būstą ir grąžinti bankui likusią sumą. Ar bankas turi perskaičiuoti palūkanas dešimčiai metų ir užskaityti įmokas?

Tomas
Atsakymai
Marius Jansonas
Nepriklausomi paskolų ekspertai

Tomai, Jūsų klausimas labai nekonkretus, kadangi nenurodytas bankas, palūkanų rūšis. Priklausomai nuo banko, kuriame yra paimta paskola ir kokios pasirinktos palūkanos, grąžinant paskolą anksčiau yra taikomos skirtingos sąlygos. Tarkim jeigu palūkanos yra kintamos, 6 mėn. reikėtų sumokėti palūkanas už likusius mėnesius iki palūkanų galiojimo pabaigos, jeigu būtų fiksuotos palūkanos ir būtų likę 3 metai iki fiks. palūkanų galiojmo pabaigos, gali reikėti sumokėti nuo 3 iki 15 proc. nuo kredito likučio sumos. Tai priklauso nuo pasirinkto banko. Jeigu būtų pasirinktos kintamos palūkanos ir paskolą norėtumėte grąžinti palūkanų keitimosi dieną, mokėti nereikėtų nieko.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų