Ar galima gavus valstybės paramą SEB ar Swedbank, po to ją refinansuoti kituose bankuose?

Sveiki, norėtumėm pirkti būtą už 65000 eurų. Turim teisę į 20% valstybės paramą. Parama suteikiama tik per SEB ir SWED (jų marža 1,75 ir 1,9) bankus ir minimalus kredito atidavimas laikotarpis 5 metai. Ar galėsime refinansuoti po metų iš kito banko, tarkim iš DNB ar NORDEA kurių marža yra mažesnė (1,2 ir 1,55)? Ar reikėtų laukti tuos 5 metus ir tik tada refinansuoti?

Timofej
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Timofej, dėkui už klausimą. Deja, per artimiausius 5 metus nuo paskolos gavimo su parama, nėra galimybės keisti būsto savininko. Jeigu refinansuosite paskolą anksčiau nei per 5 metus - pagal numatytą įstatymą turėsite grąžinti 20% subsidiją. Ši 5 metų laikotarpio apsauga yra įdiegta tam, kad nebūtų spekuliuojama ir pasipelnoma iš paramos perkant/parduodant būstą.

Konkrečiai dėl refinansavimo, įstatymo nenumatė ir būtų taikoma būtent 5 metų taisyklė. Bėda ta, kad kai buvo skelbiamas viešas konkursas dėl dalyvavimo subsidijavimo programoje, paraiškas pateikė tik SEB ir Swedabank. Visi kiti bankai miegojo ir paraiškų dalyvauti programoje neteikė (bent jau tokia vieša versija).

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų