SEB bankas neatsako, norime susimažinti turimą palūkanų dydį. Ar galime kreiptis kitur?

SEB bankas finansavo mūsų būsto paskolą. Skolos likutis 80000 eurų, likęs mokėjimo laikas 30 metų, fiksuotos, kas 5 metai perskaičiuojamos, 3.88% palūkanos (anuitetas). Palūkanos bus peržiūrimos 2017 m. balandį. Ar bankai praktikuoja palūkanų peržiūrėjimą/sumažinimą pateikus prašymą (atsakymo iš vadybininkės į laišką su tokiu pat klausimu nesulaukėm). Ar verčiau bandyti gauti paskolą kitame banke ir rinktis kintamas plūkanas, jei turime galimybę sukaupti ir grąžinti didesnę pinigų sumą?

Aivara
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Aivara, dėkui už klausimą. Įprastai fiksuotos palūkanos peržiūrimos tik tuomet, kai baigiasi fiksavimo laikas. Prieš palūkanų peržiūrėjimo laiką, patarčiau bent 3 mėn. prieš šį laiką susiderinti naujas palūkanas su banko vadybininke. Jeigu bankas atsisako gerinti sąlygas, o kituose bankuose palūkanos ženkliai mažesnės, tuomet galite galvoti apie paskolos refinansavimą. Tačiau turite įsigilinti į su SEB pasirašytą sutartį ar dideles baudas sumokėsite ir palankesnės palūkanos kitame banke padengs baudas.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų