Ar galiu panaudoti savivaldybės subsidiją kaip pradinį įnašą ir ar reikia įkeisti turtą?

Laba diena. Norėčiau gauti būsto paskola gyvenu vienas uždirbu 500€ į rankas 640€popieriuje ar galėčiau gauti paskola butui 20 000€ taip pat domėjausi, kad man galiu gauti subsidija iš savivaldybės kaip nustatomas procentas subsidijos ir ar galima būtų ja pasinaudoti kaip pradini įnaša ir ar reikia įkeisti turta dėl paskolos gavimo jai taip ar tiktu automobilis (vertė ne mažesnė nei 5000€)

Erikas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Erikai, dėkui už klausimą. Pagal nurodytas pajamas būsto paskola yra galima. Dėl subsidijos turite atitikti vieną iš sąlygų, tam kad gautumėte paramą:

Subsidija asmenims ir šeimoms valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito daliai apmokėti teikiama šių kreditų gavėjams, jeigu jie gavo valstybės iš dalies kompensuojamą būsto kreditą, atitinka Įstatymo 8 straipsnio nustatytus reikalavimus ir jeigu jie yra:

  1. buvę likę be tėvų globos (rūpybos) asmenys, iki jiems sukanka 35 metai, ar jų šeimos, taip pat šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų (įvaikių), neįgalieji arba šeimos, kuriose yra neįgaliųjų, – apmokama 20 procentų suteikto valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito (ar šio būsto kredito likučio) sumos;
  2. jaunos šeimos, auginančios vieną ar daugiau vaikų (įvaikių), ir šeimos, kuriose vienas iš vaikų (įvaikių) tėvų yra miręs, - apmokama 10 procentų suteikto valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito (ar šio būsto kredito likučio) sumos.

Pilnas Paramos būstui įsigyti ir išsinuomoti įstatymas.

Pradinis įnašas gali būti dengiamas jeigu yra skiriama subsidija, kitu atveju būtina turėti pradinį įnašą pinigais, užstatas netinka.

+5Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų