Norėjome pasinaudoti subsidija valstybės, tačiau bankai nebeturi lėšų. Kaip pasirinkti tinkamai?

Laba diena, imsime paskolą būstui, kurio kaina 20000e. Norėjome pasinaudoti subsidija valstybės, tačiau bankai nebeturi lėšų. Kaip pasirinkti tinkamai? Kas kiek laiko perskaičiuojamos palūkanos paskolos mokėjimo metu? Ar galima kaitalioti mokėjimo būdus linijinį ir pastovųjį?

Viktorija
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Viktorija, dėkui už klausimą. Galite pakomentuoti savo teiginį dėl "bankai nebeturi lėšų"? Ne bankai skiria subsidiją, o valstybė. Atsakant į kitus klausimus, tai palūkanos perskaičiuojamos priklausomai nuo to, kurį būdą pasirinksite, jeigu kintamos palūkanos - tuomet perskaičiuojama tada, kai keičiasi EURIBOR ar EBIFN (3,6,12 mėn.), o jeigu fiksuotas - tuomet perskaičiuojama tada, kai pasibaigs fiksavimo laikas (pvz. 5, 10 metų). Kaitalioti mokėjimo būdo negalima, reikės prieš pasirašant sutartį pasirinkti arba linijinį arba anuitetą.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų