Kokią paskolą būtų galima gauti maksimaliau, dvejais atvejais, kai gyvename dviese ir kai planuojame šeimos pagausėjimo vieno vaikelio?

Sveiki, norėjau paklausti kokią paskolą būtų galima gauti maksimalią, dvejais atvejais, kai gyvename dviese ir kai planuojame šeimos pagausėjimo vieno vaikelio? Kada būtų protingiausia kreiptis į banką ir prašyti paskolos? Šiuo metu gyvename dviese abiejų bendros pajamos sudaro paskutinių 6 mėn vidutiniškai 1300 e abu dirbame ilgiau nei metus vienoje darbovietėje. Kredito istorija švari. Šiaip planuojam pirkti namą bet nežinome kiek galime saugiai sau leisti, kad tai nepaveiktų gyvenimo gerovės. Ačiū už atsakymą.

Arunas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Arūnai, dėkui už klausimą. Labai pagirtinas Jūsų mąstymas dėl saugumo ir ateities planavimo. Yra keli būdai mąstyti apie būsto paskolos ėmimą:

  1. Imti tokio dydžio paskolą, kurios mėnesinė įmoka sudarytų iki 20% Jūsų šeimos mėnesinių pajamų;
  2. Imti tiek, kiek maksimaliai leidžia LB įstatymai ir rizikuoti. T.y. apie 35-40% mėnesinė įmoka nuo mėnesinių pajamų.

Pagal pirmąjį scenarijų turėtumėte imti apie 60 tūkst. eurų (25 m.), o mėnesinė įmoka būtų apie 250 eurų. Tokiu būdu 250 eurų nesudarytų didelės naštos esamoje situacijoje, o ir pakilus palūkanom būtumėte pajėgūs mokėti paskolą.

Antruoju scenarijumi, paskolos dydis galėtų būti apie 95 tūkst. eurų (25 m.), o mėnesinė įmoka siektų apie 400 eurų ir būtų ženkliai pavogingesnė situacija pakilus palūkanoms.

Dėl gyvenimo dviese ar gimus vaikui, rekomenduočiau imti paskolą arba prieš gimstant arba jau grįžus mamai iš atostogų į darbą. Banko sąlygų dviese ar su vaikeliu ženkliai keistis neturėtų.

Sėkmės!

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų