Gal patartumėte, kurį banką rinktis Nordea ar SEB?

Sveiki, Gal patarsite, kuriame banke geriau rinktis būsto paskolą. Renkuosi tarp Nordea ir SEB, abu bankai siūlo panašias sąlygas (paskolos suma vienoda, sutarties parengimo mokesčio nėra, nes butas perkamas iš partnerio, kintamų palūkanų perskaičiavimas kas 6 mėn., reikalavimas darbo užmokestį pervesti į banką, reikalavimas draustis gyvybės draudimu ir t. t.), išskyrus maržą ir palūkanas: SEB siūlo 1,9 maržą ir tik su kintamomis palūkanomis, Nordea - 1,6 (arba 2,6, jeigu nesilaikoma visų gaunamų pajamų pervedimo į banko sąskaitą sąlygos) su kintamomis palūkanomis, fiksuotomis (0,5) ir apribotomis (nuo 0,4 iki 0,9). Ar belieka rinktis banką pagal mažesnę maržą, ar vis dėlto dar į kažką turėčiau atkreipti dėmesį?

Rūta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Rūta, dėkui už klausimą. Peržiūrėkite dar šias sąlygas: kokios sąlygos padengti kreditą iš anksto, kokios baudos vėluojant padengti mėnesinę įmoką, kokios refinansavimo sąlygos ar yra paskolos mokėjimo atidėjimo sąlyga. Įvertinę šias situacijas pasirinkite. Bet iš esmės, jei renkatės tarp šių bankų, manau galite rinktis Nordea dėl palankesnės maržos, visuose bankuose yra tam tikros baudos už sutarties sąlygų nevykdymą, nors Nordea gal į tai žiūri ir griežčiausiai, bet siūlo mažiausią maržą.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų