Nordea dėl būsto paskolos pareikalavo turėti banko sąskaitos išrašą (mano einamoji sąskaita kitame banke), kur matytųsi, kad turiu 15% prašomos paskolos sumos. Ar tai teisėta?

Sveiki, kažkur prieš pusmetį bandžiau kreiptis į Nordea dėl būsto paskolos, bet jie iš manęs pareikalavo turėti banko sąskaitos išrašą (mano einamoji sąskaita kitame banke), kur matytųsi, kad turiu 15% prašomos paskolos sumos. Perkamas būstas naujos statybos Vilniuje, už jį jau sumokėta 10% avanso. Norėčiau pasiteirauti, ar jie tokį reikalavimą taiko visiems ne savo klientams? Ar vadybininkė neteisingai paaiškino reikalavimą? Neginčiju šio reikalavimo, tiesiog įdomu.

Julija
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Julija, dėkui už klausimą. Pajamų išrašai yra normali bankų praktika imant būsto paskolą, tačiau pradiniui įnašui nebūtinai, juk galite turėti ir grynais pinigais pradinio įnašo sumą ar gali tėvai dovanoti ir pan. Kiekvienas bankas pateikia savo reikalavimus norėdamas užtikrinti paskolos eigos sklandumą.

+6Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų