Ar galima būtų pasiimti vartojamą kreditą iš banko padengti pradiniam įnašui?

Sveiki, kiek žinau norint gauti būsto paskolą yra reikalingas 15-20% pradinis įnašas. Norėčiau sužinoti ar galima būtų pasiimti vartojamą kreditą iš banko padengti pradiniam įnašui? Dėkui už atsakymą.

Paulius
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Pauliau, dėkui už klausimą. Taip daryti nepatariu, kadangi galite turėti ateityje rimtų bėdų. Pradinio įnašo reikalavimas sugalvotas ne šiaip sau. Teoriškai galima taip daryti tik tuo atveju jeigu pakanka Jūsų mėnesinių pajamų padengti abu įsipareigojimus (būsto ir vartojimo paskolos). Beabejo, bus reikalingas individualus vertinimas. Tačiau jeigu jau svarstote pasiskolinti pradiniam įnašui, manau, kad neužteks Jūsų pajamų padengti įsiskolinimams ir bankai neišduos paskolos. Skolintis pradiniam įnašui negalima, tad tektų meluoti kam skolinatės. Tikrai patariu palaukti kol atitiksite reikalavimus padengti pradinį įnašą iš savų sutaupytų lėšų. Sėkmės!

+5Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų