Ar gavus būsto paskolą iš banko būtina tuos pinigus išleisti būstui?

Sveiki, labai įdomu paklausti. Tarkime paiimčiau būsto paskolą 70 000e 30m laikotarpiui. Ar šiuos pinigus būtina išleisti būstui, ar galima nusipirkti būstą, poto tarkim baldus ar įsirengti vidinę apdailą ir t.t. ir prieš imant paskolą reikia jau būti nusprendus ką pirksim ir pateikus bankui ar kaip čia? Labai ačiū už atsakymus.

Egidijus
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Egidijau, dėkui už klausimą. Gudrus Jūsų planas, bet deja taip neišeis :) Norint gauti būsto paskolą, Jums reikia turėti išsirinkus konkretų būstą, jį įvertinti, pateikti savo finansinę situaciją ir kitus dokumentus, o tuomet bankas priima sprendimą ar nori Jums paskolinti pinigus perkant būstą ar ne. Išdavus būsto paskolą, bankas perveda pinigus ne Jums į sąskaitą, o būsto pardavėjui už parduotą būstą. T.y. bankas moka pinigus tik už konkretų būstą, o ne už būsimą būstą. Šiek tiek kitaip yra su namo statybomis, tačiau esmė panaši. Taip pat supraskite, kad bankas išduodamas būsto paskolą, galima sakyti nusiperka būstą sau, tačiau dokumentuose savininkas esate Jūs leisdamas Jums naudotis tuo turtu tol, kol išsimokėsite visą paskolos sumą už būstą.

+6Buvo naudinga
Olesia I aško

Laba dena,o jeigu mes neturime savo nuosavų lėšų,aš galiu pasiskolinti ar nia?

Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų