Ar galime gauti paskolą namui, jeigu parduotume butą?

Sveiki, Šiai dienai turime paėmę būsto paskolą butui įsigyti, norėtume atiduoti paskolą už šį butą ir pirkti namą. Tačiau atidavus paskolą nebeliktų lėšų pradiniam įnašui. Ar būtų galima įsigyti namą, įkeičiant butą (jo vertė 70 000), ir pirkti namą (vertė apie 150 000). Į mūsų butą persikraustytų tėvai, kurie parduotų savo butą (vertė apie 50 000 eur) ir tuo padengtume dalį namo paskolos, norėtume parduoti tėvų butą per ilgesnį laikotarpį, kad gautume kuo geresnę kainą. Mūsų šeimoje yra trys vaikai ir du suaugę, pajamos apie 2200 eur. Ar yra galimybė gauti paskolą?

Arnul
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Arnai, dėkui už klausimą. Vienintelis būdas kaip galėtumėte neturėdami pradinio įnašo pirkti naują būstą, tai jeigu turite paėmę būsto paskolą ir norite įsigyti naują geresnį būstą su paskola. Jeigu Jūsų jau įmokėtų įmokų suma už pirmąjį būstą viršys antrojo naujojo būsto reikalaujamą pradinį įnašą, tuomet bankas galės nuoskaičiuoti jau įmokėtų įmokų sumą nuo pirmos paskolos ir priskirti tą sumą antrai paskolai. Rezultate turėsite dvi paskolas.

Todėl šiuo konkrečiu atveju turite tris variantus:

  • Esamos paskolos įmokos panaudojamos naujos paskolos pradiniam įnašui padengti ir turite dvi paskolas;
  • Neišsimokate esamos paskolos ir naują paskolą imate įnešdami pradinį įnašą savais pinigais;
  • Išsimokate esamą paskolą, o naują paskolą namui imate tada, kai susitaupote arba parduodate butą.

Žinoma, kad Jūsų atvejį, turtą, turi vertinti bankai ir situacija bus individuali, tačiau pagal pirminį vaizdą Jūsų pajamų turėtų užtekti imant paskolas. Sėkmės, praneškite kaip sekėsi ir ką nusprendėte.

+5Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų