Tėvai notariškai mums skolins pradinio įnašo sumą. Ar ši paskola gali įtakoti būsto paskolos sąlygas?

Sveiki, Situacija tokia: Mums tėvai nori paskolinti 14000 eurų, kuriais bus padengtas pradinis įnašas. Kad gauti iš tėvų pinigus, bus sudaryta paskolos sutartis su notaru, tai, kad įsipareigojame kas mėnesį pervesti po 50 eurų. Norėjome pasiteirauti, ar tai gali pakišti koją imant paskolą butui? Ar bankas į tai atsižvelgia?

Silvija
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Silvija, dėkui už klausimą. Pradiniam įnašui skolintis apskritai negalima, juos turite būti susitaupę arba gavę dovanų iš tėvų. Pagal atsakingo skolinimo nuostatus, jeigu nesate susitaupę savų lėšų pradiniam įnašui, tuomet paskola Jums dar yra per anksti. Priimant dovaną iš tėvų problemų nekils. Nepatariu skolintis pradiniam įnašui. Priimkite kaip dovaną, o tada jei jau turėsite laisvų pinigų - galėsite padovanoti atgal tėvams :)

+8Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų