Girdėjau, kad bankui galima užstatyti ir butą, kurį esi pirkęs su paskola, tuomet gauti naują paskolą namui, o butą išnuomoti?

Laba diena, Šiuo metu turime paskolą butui (butą pirkome neseniai, kiek daugiau nei prieš metus). Ateityje domintų galimybė pasistatyti mažą namą. Girdėjau, kad bankui galima užstatyti ir butą, kurį esi pirkęs su paskola, tuomet gauti naują paskolą namui, o butą išnuomoti. Galbūt galėtumėte pakomentuoti, ar tai tiesa, kokios sąlygos, koks reikalingas pradinis įnašas ir kaip tai vyksta? Ačiū

Ieva
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Ieva, dėkui už klausimą. Jeigu jau turite būsto paskolą butui, tuomet Jūs jau esate šį butą užstatę ir butas priklauso bankui, o Jūs mokate palūkanas. Girdėjote turbūt apie didesnio būsto paskolą keičiant iš mažesnio būsto į didesnį. Tuomet jeigu esate tame pačiame banke, dalį sumokėtų esamos paskolos įmokų galite panaudoti naujos paskolos pradiniam įnašui ir pan., o seną būstą parduosite. Žinoma visą šią procedūrą atlikti turi leisti Jūsų pajamos. Pakalbėkite tiesiogiai su banku apie galimybes. Ne visuose bankuose tai galima. Viskas priklausys nuo Jūsų šeimos pajamų, ar užteks naujai paskolai pinigų ar ne.

+5Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų