Norime statyti namą, turime sklypą, kaip gauti paskolą?

Laba diena. Jeigu turime sklypą ir norime statyti namą, paskaičiuota kad pamatui, dėžutei ir stogui reikia 50€ euro. Mes turime 25€. Kaip galima gauti paskolą? Ar sumoka dalimis ar turime patys statyti ir paskui prašyti paskolos?

Jekaterina
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jekaterina, dėkui už klausimą. Turite su projektu eiti į banką ir tartis. Įprastai turėsite būti įrengę bent pamatus, bet rekomenduočiau kuo daugiau įrengti savomis lėšomis, kad būsto vertė būtų didesnė, tuomet eiti į banką prašyti paskolos. Žinoma iš anksto turite turėti planą ir jau susitarę su banku kaip darysite. Rekomenduoju investuoti 25 tūkst. eurų į namo statybą, pakelti kiek įmanoma daugiau namo vertę, kviestis turto vertinintoją ir tuomet prašyti iš banko pinigų. Gali būti pasiūlyti įvairūs scenarijai priklausomai nuo banko ir pačios situacijos. Būsto paskolos namo statybai turint tik sklypą, bankai neišduos, nes nebus ką vertinti ir pagal kokią turto sumą išduoti paskolą (dažniausiai). Žinoma, būna išimčių. Bendraukite su bankais, susidarykite planą, tik taip pasieksite geriausią ir naudingiausią rezultatą sau.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų