Ar bankas gali suteikti paskolą, o likusius pinigus buto pardavėjui galėsiu sumokėti vėliau?

Laba diena. Susidūriau su tokia problema. Dirbu Vilniuje jau nuo 2011m, nors pati esu iš kito Lietuvos miesto, kuriame turiu nedidelį butą. Šio buto vertė yra apie 10000 eurų. Susiradau nedideli butą Vilniuje, kurį norėčiau pirkti. Buto kaina 40000. Bankas skolina 30000, tačiau nežinau, ar spėsiu parduoti savo turimą butą iki turėsiu pasirašyti sutartį su banku, ką daryti tokiu atveju? Ar bankas gali suteikti paskolą, o likusius pinigus buto pardavėjui galėsiu sumokėti vėliau?

Laima
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Laima, dėkui už klausimą. Na, norint pirkti būstą turite turėti reikalaujamą pradinį įnašą jau dabar, o ne po to kai parduosite būstą. Žinoma, teoriškai galite susitarti su pardavėju ir banku, kad pardavus butą įvyksta sandoris, bet tuo atveju turi būti pasirašoma terminuota sutartis ir pan. Bet kokiu atveju Jums palankiau yra pirkti butą tik tuomet, kai parduosite seną ar turėsite visą reikiamą sumą. Papildomi susitarimai nėra naudingi Jums, nes viskas kainuoja.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų