Banko maržų pokytis: buvo 1,3 - dabar 1,8, dirbu toje pačioje įmonėje, gaunu didesnį DU nei pernai

Sveiki, prieš metus domėjausi dėl būsto kredito bankuose ir konkrečiai man taikomos maržos, nes svarsčiau imti kreditą. Tuo metu paskolos neimiau, dabar jau išsirinkau būstą, bet bankai palyginti su parėjusiais metais siūlo ženkliai didesnes maržas: buvo 1,3 - dabar 1,8, dirbu toje pačioje įmonėje, gaunu didesnį DU nei pernai. Ar gali būti, kad bankai neuždirbdami iš neigiamų palūkanų kredito gavėjams didina maržas?

Odeta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Odeta, dėkui už klausimą. Būsto paskolos sąlygos priklauso ne tik nuo atlyginimo, bet ir perkamo būsto ir individualaus vertinimo. 1,3% prieš metus laiko buvo geriausia ką galėjo gauti, įprastos palūkanos buvo panašios apie 1,6-1,8%. Būsto paskola yra individualus dalykas, o bankas yra komercinis ir gali keisti sąlygas priklausomai nuo to, kokia rinkoje yra situacija. Bankai uždirba tikrai daug, net ir su mažomos EURIBOR palūkanomis.

Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų