Kris ar kils Norvegijos kronos kursas ateityje. Taip pat paaiškinkite kaip nustatomas NOK kursas?

Sveiki. Norėjau paklausti dėl NOK kurso. Ar šiuo metu kursas kyla? Kokios bus tendencijos nok? Kada protingiausia būtų išsikeisti stambią sumą kronų į eurus vienerių metų bėgyje? Taip pat man neaišku, kodėl kronos kursa rašote kaip 9,35, o ne 0,106? Taip sunku suvokti kada kursas kyla. 9,4 ar 9,6 pasak Jūsų kursas kyla, nors taip nėra. Juk kronos kursas- tai kiek aš gaučiau už 1kr eurų. Šiuo atveju už 1kr gaučiau 0,106 eurų. Gal galėtumėte paaiškinti? Ačiū.

EUR/NOK kursas
Liuce
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Laba diena, Liuce, dėkui už klausimą. Dėl valiutų kursų pateikimo ir apskaičiavimo, po euro įvedimo kursai pasikeitė ir skaičiuojami kitaip nei buvo prie lito. Dabar oficialūs valiutų kursai, kuriuos skelbia ECB, pateikiami pateikiant euro ir užsienio valiutų santykius. EUR/NOK valiutų kursas parodo kiek 1 euras yra vertas užsienio valiutos vienetų. Pvz. 1 euras yra vertas 9,2678 Norvegijos kronų (gegužės 13 d. duomenimis). Tai išeina, kad kuo mažiau Norvegijos kronų reikės norint įsigyti 1 eurą, tuo Norvegijos krona bus stipresnė.

Kyla ar krenta? Euro ir Norvegijos kronos valiutų kursas nuolat kinta, tad jeigu žiūrint nuo 2016 m. sausio mėn. iki dabar, tuomet Norvegijos krona yra sustiprėjusi, jeigu žiūrint nuo 2012 metų iki dabar, tuomet Norvegijos krona yra labai nusilpusi lyginant su euru. Detaliau EUR/NOK grafiką galite panagrinėti čia.

NOK ateitis. Dėl ateities ir tendencijų sunku pasakyti, Norvegijos krona yra priklausoma ir nuo naftos kainų, tad kai naftos kaina buvo nukritusi, buvo nusilpusi ir Norvegijos kronos vertė, kai naftos kaina pradėjo kilti - pradėjo stiprėti ir NOK. Bet čia tik vienas iš faktorių, kuris įtakoja Norvegijos kronos stiprėjimą ar silpnėjimą. Gali būti visaip, tad jeigu paanalizuotumėte NOK kurso grafiką, pamatytumėte, kad yra įvairūs ciklai, kai kursas krenta ir kai kyla, o tai įtakoja įvairios pasaulyje vykstančios naujienos.

Taigi, padaryti išvadas dėl valiutos pardavimo turite pati, išanalizavus naujienas, grafikus. Mes rekomenduoti kaip daryti negalime, nes nežinome kas bus rytoj, vienaip gali atrodyti dabar, o kitaip atrodys po kurio laiko.

+14Buvo naudinga
Rašyti atsakymą

Pasinaudokite patogia valiutos skaičiuokle

Norite išsikeisti dolerius, svarus, zlotus, kronas, rublius ar bet kurią kitą valiutą? Ši Bankai.lt valiutos skaičiuoklė leidžia konvertuoti valiutas ir sužinoti kiek vertos valiutos Jūsų pasirinktų valiutų atžvilgiu. Valiutos skaičiuoklė suskirstyta į tris sekcijas:

Duomenys nuolat atnaujinami, tiesiogiai bendradarbiaujant su bankais ir valiutų keityklomis, todėl duomenys visuomet yra aktualūs.

Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų