2016 01 15-22 d. valiutų apžvalga. Praėjusią savaitę euro kursas prieš JAV dolerį ir Didžiosios Britanijos svarą sumenko, tačiau stiprėjo prieš rublį

2016-01-25
JAV dolerio kursas sausio 22 d.
Sausio 22 d. 15.15 val. ECB skelbtas EUR/USD kursas (Bankai.lt grafikas)

Praėjusią savaitę euro vertė sumenko JAV dolerį. Prieš eurą rublio vertė krito, o svaro vertė daugelio lietuvių džiaugsmui pakilo, tiesa smarkiai pakilo svaro vertė tik penktadienį. Pagal ECB fiksuotus kursus euro vertė prieš JAV dolerį krito nuo 1,0914 (sausio 15 d.) iki 1,0806 (sausio 22 d.). Pirmadienio rytas atneša geresnę nuotaiką euro optimistams, valiutų kursas šiuo metu sukiojasi prie 1,0831 (11:06 val.).

Penktadienį buvo paskelbta, kad preliminariais duomenimis, sausio mėnesio gamybos sektoriaus aktyvumas Vokietijoje ir euro zonoje buvo silpnesnis nei mėnesį prieš, tačiau tai akcijų rinkoms nedarė neigiamo efekto. Dienos metu Vokietijos DAX indeksas buvo įgavęs 1,99 proc. augimo inerciją, o Stoxx Europe 600 kilo net 3,0 proc. Šiam pasikeitimui didelę įtaką darė ECB prezidento išsakytos užuominos, kad rinkos dalyviai gali tikėtis kovo mėnesio pradžioje daug aktyvesnio ekonomikos skatinimo, siekiant išjudinti euro zonos ekonomiką. JAV didieji biržų indeksui irgi kilo, S&P 500 stiebiantis 2,03 proc., o Dow Jones šoktelint 1,33 proc. Prie teigiamo sentimento regionų akcijų biržose prisidėjo nuo žemumų atkylanti žaliavinės naftos kaina. Brent Oil kaina penktadienį pakilo net 10,02 proc., nuo 29,25 iki 32,18 JAV dolerių už barelį. Tačiau šiandien ryte šios žaliavos kaina suka į priešingą pusę, sudarant -1,15 proc. pasikeitimą. Pirmadienį svarbesnių naujienų sulauksime iš Vokietijos, kur paaiškės, kaip pasikeitė esama verslo aplinkos situacija bei jos perspektyvų vertinimas. Remiantis prognozėmis, pastarieji rodikliai turėtų nežymiai susitraukti.

Praėjusią savaitę Didžiosios Britanijos svaro kursas stiprėjo prieš eurą, nors savaitės viduryje dar niekas apie tai negalvojo, o svaro vertė ketvirtadienį buvo nukritusi iki 0,77 svaro už 1 eurą ribos. Ir tik penktadienį atsitiesė iki 0,75 už 1 eurą ribos.

Svaro kursas sausio 15-22 d.
Sausio 15-22 d. euro ir svaro kurso grafikas (nuotr. Bankai.lt)

Praėjusią savaitę rublio kursas krito prieš eurą, nors penktadienis ir atnešė šiek tiek džiaugsmo rubliui, bet ketvirtadienį fiksuotas 91,76 rublių už 1 eurą kursas kėlė nerimą daugeliui rusų. Penktadienį kursas atsistatė iki 85,89 rublių už 1 eurą lygio.

Rublio kursas sausio 15-22 d.
Sausio 15-22 d. euro ir rublio kurso grafikas (nuotr. Bankai.lt)

Ateinanti savaitė bus įdomi, su nemažai naujienų, kurios žinoma įtakos ir mūsų populiariausių valiutų kursus. Naftos kaina ir ECB pareiškimų praėjusią savaitę atgarsiai žinoma turės įtakos daugeliui valiutų. Sekite naujienas ir pasidalinkite informacija!

Aktualu! Norėdami išsikeisti valiutą geriausiu kursu, pasinaudokite Bankai.lt valiutų kursų skaičiuokle. Čia Jūs preliminariai sužinosite, kuris bankas siūlo geriausią kursą ir kuriame banke palankiausia keisti valiutą. Atminkite, bankai pirkimo ir pardavimo kursus keičia daug kartų dienoje, nuo 8:00 val. iki 18:00 val.

Nauja! Susipažinkite su euro banknotų apsaugos požymiais.

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų