Vakar EUR/USD valiutų kursas fiksuotas ties 1,1109 lygiu, o šiandien laukiama daug svarbios informacijos iš JAV

2016-03-16
Kovo 15 d. EUR/USD kursas
Kovo 15 d. 15.15 val. ECB skelbtas EUR/USD kursas (Bankai.lt grafikas)

Vakar EUR/USD valiutų kursas šiek tiek pakrito, kuomet ECB fiksavo euro ir JAV dolerio kursą, jis nežymiai pakrito iki 1,1109 riba. Šiandien pirmoje dienos pusėje, euro vertė šiek tiek silpnėja, o valiutų kursas šiuo metu yra ties 1,1086 (12:50 val.).

Rinkos dalyvių dėmesys sutelktas į šiandien vakare skelbsimą Federalinės rezervų sistemos (FED) sprendimą dėl pinigų politikos. Beveik 96 proc. „Bloomberg“ naujienų agentūros apklaustų ekonomistų laikosi nuomonės, kad palūkanų norma šįkart didinama nebus ir tokio sprendimo tikisi anksčiausiai birželį. Manoma, kad FED teks kiek pakoreguoti praėjusių metų gruodį pristatytą pinigų politikos normalizavimo planą, kuriuo vadovaujantis bazinę palūkanų normą ketinta kelti 4 kartus ir šiais, ir 2017 metais.

Šiandien ekonominių rodiklių kalendoriuje - daug svarbios informacijos iš JAV. Be būsto rinkos (išduoti statybos leidimai ir pradėti statyti būstai) ir pramonės (produkcijos mastas ir pajėgumų panaudojimas) rodiklių, bus skelbiamas ir vasario mėnesio infliacijos įvertis. Prognozuojama, kad antrąjį metų mėnesį vartojimo kainos JAV smuktelėjo 0,2 proc., o palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai augo 0,9 proc. (sausį +1,4 proc.). Tiesa, manoma, kad bazinė infliacija, kurią skaičiuojant nevertinamos energijos išteklių ir maisto produktų kainos, išliko 2,2 procento. Šiandien FED paskelbs ir naujas ekonominių rodiklių – BVP, nedarbo ir infliacijos – prognozes.

Aktualu! Norėdami išsikeisti valiutą geriausiu kursu, pasinaudokite Bankai.lt valiutų kursų skaičiuokle. Čia Jūs preliminariai sužinosite, kuris bankas siūlo geriausią kursą ir kuriame banke palankiausia keisti valiutą. Atminkite, bankai pirkimo ir pardavimo kursus keičia daug kartų dienoje, nuo 8:00 val. iki 18:00 val.

Nauja! Susipažinkite su euro banknotų apsaugos požymiais.

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų