Dirbu užsienyje pagal terminuotą darbo sutartį, noriu gauti būsto paskolą, ar reikalinga nuolatinė darbo sutartis?

Sveiki, dirbu užsienyje pagal terminuotą darbo sutartį. Darbo termino laikas būna apie 6 - 7 mėn., per metus, darbo užmokestis per mėnesį siekia 3400 eurų. Ar įmanoma gauti 60000 - 70000 eurų paskolą būstui? Ar kad ją gauti man reikalinga nuolatinė darbo sutartis?

Jonas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jonai, dėkui už klausimą. Norint gauti būsto paskolą užsienyje, reikia užtikrinti bankui, kad nuolat gausite pajamas. Manau, kad terminuotos sutartys gali būti kliūtis. Turite dirbti bent 1-2 metus užsienyje ir pateikti bankui išrašus, darbo sutartį ir kitus reikalaujamus dokumentus. Bankas pagal tai vertins ar galės finansuoti būsto pirkimą ar ne. Taip pat atminkite, kad dirbantiems užsienyje reikia turėti bent 30-50% savų lėšų norint finansuotis bankuose. Unijos pradinio įnašo procentas gali mažėti, bet palūkanos bus didesnės.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų