Skiriamės, įkeistą butą palieku žmonai, bet bankas reikalauja naujo turto vertinimo ir hipotekos

Laba diena, mes su žmona turime pasėmę būsto paskolą - butui. Šiuo metu skiriamės ir butas lieka žmonai. Sutarėme, kad ji būsto paskolą persirašys tik ant savęs. Pajamos pakankamos. Tačiau bankas teigia, kad norint persirašyti būsto paskolą tik ant vieno iš sutuoktinių yra tas pats, kaip imti naują paskolą. Reikia daryti turto vertinimą, pradinio įnašo likusiai paskolos daliai, hipoteka ir t.t. O tam reikia nemažai lėšų, kurių nėra. Ar taip iš tikrųjų ir yra? Ir kaip patartumėte elgtis šiuo atveju?

Mindaugas
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Mindaugai, dėkui už klausimą. Taip, tai yra tiesa, kadangi šeimos sudėtis ir galimybės bei rizikos grąžinti būsto paskolą yra kitos. Ir jeigu bankas taip sako, tai taip ir yra iš tikrųjų, nes bankai nustato savo taisykles ir sąlygas.

+6Buvo naudinga
Mindaugas

Ačiū jums už atsakymą ir pagalbą.

+1Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų