Kodėl auga paskolų palūkanos?

2019-02-23
Kodėl tiesiog nėra pasakoma, kad kyla palūkanos, nes reikia uždirbti?
Kodėl tiesiog nėra pasakoma, kad kyla palūkanos, nes reikia uždirbti?

Bankų siūlomų paskolų palūkanos kyla, nes „kelia ir kiti”, „ruošiamasi krizei, kuriai įvykti jie priežasčių nemato”, „kažkada, neaišku kada, EURIBOR bus nebeminusinis”. Kodėl tiesiog nėra pasakoma, kad kyla palūkanos, nes reikia uždirbti, nes valdyba nustatė planus, reikia išlaikyti fancy shmency dangoraižiukus, darbuotojų atlyginimai kyla, žodžiu - išlaidos ir poreikiai didėja.

Atminkite, bankai yra komerciniai ir jų tikslas yra logiškas ir normalus - visų pirmiausiai ne padėti žmonėms, o uždirbti, o po to galima galvoti apie pagalbą, finansavimą ir t.t.

Nei vienas ekonomistas iš big 3 bankų: Nausėda, Mauricas, Mačiulis, niekada nėra užsiminęs apie tai, kad bankas planuoja 10% pelno augimą, nes q2, q3, q4 pakels palūkanas ir įves naujus mokesčius kiekvienam banko klientui, nes tai ne ekonomistų darbas. Ekonomistai kalba tai, ko reikia, kad bankas atrodytų solidus, protingas ir išmanantis savo darbą - o po to jau klientai naudosis jų paslaugomis. Ir visa tai nėra blogai - taip viskas veikia.

Šios mintys yra tik Bankai.lt autoriaus nuomonė tam tikroje siauroje situacijoje.

Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų