Vaikų finansinio švietimo savaitė sulaukė labai didelio moksleivių susidomėjimo

2016-03-23
Laimėtojai su Vitu Vasiliausku
Aš taupau sumaniai! Prisijunk ir tu!“ nugalėtojai ir juos lydintieji artmieji kartu su Lietuvos banko valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku (nuotr. LB)

Į Vaikų finansinio švietimo savaitės metu organizuotas ekskursijas, paskaitas, elektronines pamokas, žaidimus, konferencijas, konkursus įsitraukė rekordinis dalyvių skaičius – apie 14 tūkst. vaikų visoje Lietuvoje. Šią iniciatyvą palaikė 30 partnerių, įvyko beveik 500 projektų, įvairiose veiklose dalyvavo 261 mokykla ir beveik 300 mokytojų. Savaitės renginius vainikavo Lietuvos banke įvykęs moksleivių komiksų konkurso „Aš taupau sumaniai! Prisijunk ir tu!“ nugalėtojų apdovanojimas.

Kūrybiniame komiksų konkurse originaliomis idėjomis, kaip taupyti sumaniai, pasidalijo daugiau nei 200 mokinių iš 50 Lietuvos mokyklų. Vertinimo komisija išrinko po tris geriausius darbus kiekvienoje iš trijų amžiaus grupių. Nugalėtojai skelbiami čia. Vertinant darbus buvo atsižvelgiama ne tik į tai, kaip perteikta tema, bet ir į kūrybiškumą bei darbo originalumą.

Šių metų Vaikų finansinio švietimo savaitės renginiais Lietuvos bankas siekė moksleiviams paaiškinti, kodėl būtina taupyti ir kaip taupyti, kad taupymas netaptų tik nemalonia prievole. Mokytojai galėjo pasirinkti elektronines pamokas, pateiktas platformoje „Kam to reikia?“, ir kartu su vaikais peržiūrėti trumpametražius edukacinius videoreportažus minėtomis temomis. Taip pat surengta diskusija „Vaikai ir pinigai: griauname mitus!“, jos įrašą galite rasti čia.

Vertybinių popierių birža „Nasdaq Vilnius“, Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas ir „Nasdaq technologijų ir verslo kompetencijų centras“ kvietė moksleivius į atvirų durų dienas. Čia jie sužinojo, kas yra vertybinių popierių birža ir depozitoriumas, susipažino su pagrindiniais jų veiklos principais ir turėjo galimybę ekrane stebėti prekybą akcijomis realiuoju laiku.

Lietuvos bankų asociacijos nariai, kartu su Vaikų finansinio švietimo savaite minėdami ir Europos pinigų savaitę, kvietė moksleivius į specialiai jiems surengtas pamokas įvairiose šalies mokyklose, organizavo diskusijas ir žaidimus. Bankų atstovai patarė, kaip atsakingai tvarkyti asmeninius finansus ir ruoštis savarankiško gyvenimo pradžiai.

Gyvybės draudimo įmonių asociacijos atstovės UAGDPB „Aviva Lietuva“ specialistai susitikimuose su vyresniųjų klasių moksleiviais ragino juos domėtis asmeniniais finansais, mokė juos taupyti ateičiai, o UAB „SEB gyvybės draudimas“ kvietė 6–7 m. vaikus kartu su tėvais dalyvauti interaktyviose diskusijose, t. y. žaidžiant žaidimus pasikalbėti apie finansinio raštingumo svarbą, taupymo būdus ir, svarbiausia, apie vaikų svajones.

Šiemet prie Vaikų finansinio švietimo savaitės prisijungusi Vilniaus regiono kredito unija kvietė vaikus dalyvauti piešinių konkurse „Mano taupyklė“. Savo žiniomis su moksleiviais dalijosi Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Finansininkų klubas, klubas „Pinigų srautas“, o susitikę su antstoliais moksleiviai sužinojo, kaip neįklimpti į skolas ir būti savo padėties šeimininkais.

Šiemet, kaip ir pernai, ekspertams ir mokiniams bendrauti padėjo profesinės savanorystės projektas „Kam to reikia?!“, vienijantis įvairių sričių profesionalus ir mokytojus, siekiančius, kad jauni žmonės atrastų savo karjeros kelią.

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų