DNB pasiūlė mažiausias palūkanas būsto paskolai, bet prie jos dar prisideda kažkoks EBIFN ir tada jau gaunasi nebe tokios mažos palūkanos. Kodėl jie taip daro, juk kiti bankai naudoja tik EURIBOR, kam tas EBIFN?

Simona
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Nuo 2014 metų vasario mėn. DNB bankas išduodami būsto paskolas pateikė naują dalyką Lietuvos rinkai t.y. vietoje EURIBOR ar LIBOR pradėjo naudoti EBIFN. Šiuo metu imant paskolą DNB banke prie būsto paskolos maržos Jums bus pridedamas šis rodiklis.

EBIFN rodiklis susideda iš EURIBOR ir ilgalaikio finansavimosi maržos (IFM). Tad iš karto gauname, kad EBIFN rodiklis yra didesnis nei EURIBOR. Galbūt tai DNB banko marketinginis triukas, nes taip gali pasiūlyti ženkliai mažesnę banko maržą ir daugelis nesigilina ar nesupranta kas yra tas EBIFN. Tačiau, kaip aiškino DNB bankas, tai yra ne marketinginis triukas, o banko strateginis reikalas. Įdomu pastebėti, kad daugiau joks bankas nei Lietuvoje nei kur kitur nenaudoja tokio rodiklio kaip EBIFN - jį naudoja tik DNB bankas.

+37Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų