Kokias sąlygas bankai siūlo namo statybai, jei statyba yra jau pradėta (be paskolos): kokį procentą nuo įvertinto turto (žemės sklypo ir nebaigtos statybos) vertės bankai suteikia kaip paskolą? Taip pat noriu paklausti, kokias sąlygas reikia išpildyti norint gauti dvi atskiras paskolas dviems žemės bendrasavininkams, statantiems dvibutį gyvenamąjį namą: ar pakanka notariškai atidalinti turtą į bendrą dalinę nuosavybę, ar reikia nekilnojamojo turto registre užregistruoti du atskirus objektus, t.y. butus (nebaigta statyba)?

Vaida
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Gerb. Vaida, dėkojame už klausimą. Jūsų klausimą išanalizuosime ir pateiksime išsamų atsakymą bei Lietuvoje veikiančių bankų poziciją dėl situacijos per 2-4 darbo dienas.

+2Buvo naudinga
Vyresnioji vadybininkė
Danske Bank

Informuojame, kad kiekvieno kliento situaciją vertiname individualiai ir išsamiai informuoti apie galimybę suteikti būsto paskolą galime tik susitikimo metu „Danske Bank“ klientų aptarnavimo skyriuje. Notariškas dalinimas turto į bendrą dalinę nuosavybę yra pakankamas, tačiau labai svarbu kaip yra sudarytas projektas statybų vykdymui, ar priklausoma vieno buto statyba nuo kito. Reikalaujama, kad statybos būtų nepriklausomos viena nuo kitos.

Finansavimo procentas, paskolos terminas bei galima palūkanų norma priklauso nuo kliento šeimos mėnesio pajamų bei būsto ir jo statybos baigtumo.

Kviečiame atvykti į artimiausią banko skyrių ir sužinoti, kaip bankas galėtų padėti įgyvendinti savo planus ir kokios paslaugos Jums būtų pačios naudingiausios.

+1Buvo naudinga
Kontaktų centro vadybininkė
SEB bankas

Informuojame, kad suteikiant kreditą namui statyti, bankas gali suteikti iki 85 proc. būsto vertės kreditą, jei tai pagrindinė kliento gyvenamoji vieta. Jei tai nėra pagrindinė kliento gyvenamoji vieta, pvz., sodyba, sodo namas ar kitos panašios patalpos, bankas gali suteikti iki 60 proc. būsto vertės kreditą. Kreditas namo statybai yra išmokamas dalimis, vis pervertinant pradėtą statyti namą (pastačius dalį namo, iš naujo įvertinama jo vertė ir nuo naujos išaugusios vertės bankas gali išmokėti lėšas).

Dėl aprašytos antros situacijos, tiksliai atsakyti negalime, klientai turi kreiptis asmeniškai į banko skyrių su turimais dokumentais ir bankas situaciją vertins individualiai.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų