Sveiki, planuojame imti paskolą būstui įsigyti. Kyla keletas klausimų. Šeimoje esame dviese susituokę, ketiname pirkti namą vilniaus rajone (10-20km nuo vilniaus). Būsto kaina: 150 000 EUR. Pradinis įnašas: 22 500 EUR. Norimos paskolos dydis: 127 500 EUR. Paskolos grąžinimo terminas: 30 metų. Kiti įsipareigojimai: Nėra. Šeimos mėn. pajamos: 2000 EUR. 1)Ar įmanoma gauti tokio dydžio paskolą, ir kaip kinta banko marža, jeigu norim fiksuoti 10 metų įmokas ?. 2) Ar pasikeistų sąlygos, jeigu šeima pagausėtų (augintume mažametį vaiką). 3) Ar galima grąžinti paskolą anksčiau laiko, t.y jeigu turime papildomų pinigų ir norime greičiau grąžinti, ar už tai yra taikomi kokie mokesčiai (turime omenyje jeigu jau yra fiksuotos įmokos 10 metų). Ar grąžinus papildomai tarkime 20 000 EUR mėnesinė įmoka sumažėtų/ar sumažėja paskolos grąžinimo metai ?

Mindaugas
Atsakymai
Asmeninė bankininkė
DNB bankas

Pagal pateiktus duomenis ir šeimos pajamas, maksimali finansuojama suma būtų 120 000 eur. Galima bandyti tvirtinti 127 500 eur, bet atsiras papildomos sąlygos, t.y 7500 eur turėsite padengti per 3 metus papildomais dengimais. Kintamos palūkanos šiuo metu nuo 1,6 iki 2,2 proc., fiksuotos nuo 2,59 iki 3 proc. Fiksuoti galite 2 arba 5 metams. Jeigu šeimoje yra pagausėjimas, pasikeičia pragyvenimo minimali suma, bet Jūsų atveju pajamos yra pakankamos. Kitos sąlygos dėl to nesikeičia. Išankstinis dengimas yra nemokamas jei pasirenkate kintamas palūkanas, jei yra fiksuotos, mokestis yra 1 proc. nuo dengiamos sumos. Kai yra dengiama paskola, yra perskaičiuojama įmoka, terminas lieka toks pat.

+32Buvo naudinga
Vyr. vadybininkė
SEB bankas

Pagal nurodytą informaciją bankas galėtų suteikti pageidaujamą kreditą, tačiau konkretus sprendimas yra svarstomas ir priimamas individualiai atsižvelgiant į kiekvieno kliento situaciją. Jei klientas pasirenka fiksuotąsias palūkanas, tuomet kredito sutartyje yra nurodomas bendras palūkanų normos dydis, kuris nekis kliento pasirinktą laikotarpį (pvz., 10 metų).

T. y. kredito sutartyje nėra išskiriama ir aprašoma marža.

Jei pagausėtų p. Mindaugo šeima, kredito sąlygos nebūtų keičiamos. 

Atsakydami į trečią klausimą informuojame, už kredito sutarties sąlygų keitimą (pvz., už kredito grąžinimą prieš terminą) yra taikomi mokesčiai. Informaciją ir taikomus įkainius rasite spustelėję šią nuorodą. Grąžinant kreditą anksčiau, galima pasirinkti: perskaičiuoti kredito laikotarpį arba perskaičiuoti kredito įmoką.

+12Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų