Laba diena, norėjau pasiteirauti dėl būsto paskolos pirmi namai. Klausimas tiesiogiai dnb banko atstovams. Planuoju pirkti butą, iš žmogaus kuris yra paėmęs kreditą būstui įsigyti Jūsų banke, nori parduoti butą ir grąžinti kreditą. Norėjau paklausti, kadangi būtas yra kaip ir įkeistas Jūsų bankui, gal būtų galimybė tiesiog persirašyti kredito sutartį, ir toliau atidavinėti kreditą, be pradinio įnašo?

Nerijus
Atsakymai
Asmeninė bankininkė
DNB bankas

Deja, tokios galimybės nėra. Jei yra pasirašoma pirkimo-pardavimo sutartis, klientas turi dalyvauti savo lėšomis. Galime pasiūlyti kitą variantą, jei klientas turi savo vardu kito nekilnojamo turto (butą, namą, sodo namą) galime įkeisti abu Turtus (turimą ir perkamą), tokiu atveju nereiks mokėti pradinio įnašo, jį reiks sumokėti po 2 metų.
Jei klientui būstas būtų dovanojamas, tuomet paskolą galėtume perkelti.

+5Buvo naudinga
Nerijus

Gal galėtumėte plačiau paaiškinti, ką reiškia dovanojimas? Jei teisingai suprantu, tai reiškia, kad tarkim žmogus iš kurio pirkčiau butą, dovanoja jį man, su visą, paskola. Ir taip išeina dovanoją, jau sumokėtą kredito dalį ir palūkanos? Tai tiesiog būtų dovanojimas ir kreditas būtų perrašytas mano vardu?

+12Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų