Mes su vyru gyvename uzsienyje (ne ES valstybeje). As Lietuvos piliete, jis Jungtines Karalystes pilietis. Noretumem pirkti buta Vilniuje ir kol esam uzsienyje isnuomuoti. Vyro sutartis neterminuota, pajamos apie 10,000 euru i menesi. Is ju apie 2,000 euru buto nuomai ir maistui. Ar butu imanoma gauti paskola Lietuvoje? JK bankai duoda paskola tik pirkimui JK, kur jau ir taip turime buta (be paskolos). Ar padetu, jei mano teveliai, kurie vis dar dirba laiduotu uz mane ir vyra? Ar tarkim vyras galetu deklaruot porai menesiu gyvenama vieta ju adresu ir taip gauti paskola?

Juste
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jeigu Jūs abu gaunate pajamas užsienyje, tuomet bankai būsto paskolą išduos tik su laiduotoju, o pradinis įnašas bus didesnis nei įprastai - sieks 50%. Šiuo atveju Jūsų tėvų laidavimas bus išeitis. Jeigu pajamas gauna tik Jūsų vyras, o Jūs ne - gali būti niuansų, tačiau manau, kad turėtų būti sprendimų. Siūlau tiesiogiai kreiptis į bankus, užpildykite paraišką ir el. paštu ar telefonu gausite bent preliminarias bankų pozicijas.

+5Buvo naudinga
Juste

Dekui uz atsakyma. Jau susisiekiau su keliais bankais, bet visi atsisako duot paskola uzsienieciui, nors turtas ir butu Lietuvoje. Nelabai suprantu kodel bankai nenori uzsidirbt. Jei mano, kas menesiniu ismoku nesugebetumem sumoket, tai jiem liktu turtas su 25%-50% pradiniu inasu, kuri galetu parduot ir manau uzsidirbt is to. Suprantu kodel UK bankai nenori duot paskolos kita valiuta ir uzsienyje kur nera ju filialu. Nutarem geriau pirkti dar kelis butus UK. Ten paskola suteikia su 25% inasu (10% jei gyventume salyje). Dekui uz atsakyma. Tikiuos ateityje kas nors pasikeis ir galesim investuoti i NT ir Lietuvoje.

+1Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų