Sveiki, norime iš banko pasiskolinti 47 000 eur busto pirkimui. Mūsų pajamos yra 1100 eur per mėnesį atskaičius mokesčius. Šiuo metu esame gavę pasiūlymą iš DNB su 1,26 marža (+EBIFN = 1,86) bei iš Swedbanko su 1,85 marža. Turime gerą kredito istoriją. Norėtume paklausti, kokios maždaug maržos galėtume reikalauti?

Regina
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Regina, dėkui, kad kreipėtės. Atsakyti į tai kokios maržos galite reikalauti negaliu pasakyti, bandykite išsiderėti kuo mažesnę, kadangi tik nuo banko ar vadybininko nuotaikos priklauso ar bus sumažinta banko marža. Minimali šiuo metu yra ±1,2% + EURIBOR, bet tai su geriausiomis pajamomis, lojalumu ir t.t.. Tačiau Jūsų deryboms padėtų dar 2 bankų pasiūlymai (Nordea ir SEB). Kaip turbūt žinote, vienintėlis DNB bankas siūlo rodiklį EBIFN, kuris šiuo metu yra ženkliai didesnis nei EURIBOR. Ir nėra aišku kaip reaguos tas EBIFN rodiklis, kai kils EURIBOR, matomai kils ir EBIFN, kadangi EBIFN = EURIBOR + IFM. Manau, kad DNB maržą dar galite sumažinti turėdami geresnį Swedbank pasiūlymą. O taip pat Swedbank maržą turite galimybę sumažinti turėdami kitų bankų geresnius pasiūlymus.

Tačiau atkreipkite dėmesį ir į sutarties mokesčius: administravimo, išankstinio padengimo, vėlavimo, refinansavimo ir t.t. Nebūtinai marža turi lemti sprendimą renkantis banką, juk svarbiausia yra tai, kiek pagal numatytus paskolos mokėjimo scenarijus sumokėsite bankui - pabandykite tai įsivertinti. O turite sumokėti bankui kuo mažiau per paskolos laikotarpį. Sudėjus visus mokesčius, tam bankui, kuriam mokėsite mažiausiai - tą ir rinkitės.

+7Buvo naudinga
Regina

Ačiū už atsakymą. Iš SEB ką tik gavome pasiūlymą - 1,6 marža. Kaip suprantu, dar tikrai galime dėl jos derėtis ir mažinti?

+1Buvo naudinga
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Siūlau sulaukti dar Nordea pasiūlymo, tuomet peržiūrėkite visų bankų administravimo, padengimo ir kt. mokesčius, kai įsigilinsite, parinkę tinkamus argumentus eikite derėtis. Sėkmės!

+1Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų