Sveiki, planuojame įsigyti būstą, bankas skolina 85 proc. turto vertintojo įvertintos sumos, tačiau pardavėjas būstą parduoda brangiau. Skirtumą, kurį turime sumokėti pardavėjui dalį turime banko sąskaitoje, dalį - dovanoja tėvai grynais pinigais. Ar bankui svarbu kaip ir kiek disponuojame grynais pinigais būsto pirkimo procese?

Egle
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Egle, dėkui už klausimą. Jeigu būstas parduodamas brangiau nei buvo įvertinta, tuomet bankas finansuos 85% nuo įvertintos sumos. Likusią dalį Jūs turite sumokėti pardavėjui grynais arba pavedimu, mokėjimo forma yra visiškai nesvarbu, bet rekomenduotina, kad tai būtų pavedimas - taip paprasčiau pagrįsti mokėjimą ir mažiau popierizmo.

Tiesiog paprašykite, kad tėvai pervestų trūkstamą pinigų sumą Jums nurodydami paskirtyje „dovana”, o Jūs pervesite pinigus pardavėjui. Jeigu tėvai neturi banko sąskaitos ir turi pinigus tik grynais, tuomet paimkite iš tėvų grynais ir įsineškite į savo banko sąskaitą ir darykite pavedimą pardavėjui. Perkant būstą patariu vengti grynųjų pinigų ir atlikti viską pavedimais.

+9Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų