Sveiki, norėčiau pasidomėti plačiau apie valstybės paramą būstui įsigyti. Ar mes turėtume teisę ją gauti? Esame jauna šeima su vaiku (tiesa, nesame susituokę, ar tai turi įtakos ar ne? Mums 32 ir 34 metai. Vaikui 1,5 metų. Ar amžiaus apribojimai yra jaunai šeimai?)

Norėtume įsigyti ne pirmąjį būstą, bet padidinti gyvenamą plotą. Dabar gyvename 1 kambario bute, bendras plotas 20,84 kvadrato. Pirmasis būstas pirktas nesinaudojant lengvata. Norėjau pasidomėti dėl metinių pajamų ir turto dydžio, nes internete randu skirtingą informaciją. (vilnius.lt puslapyje radau vieną informaciją, o Swedbank puslapyje kitą). Ar visiems rajonams taikomi tie patys apribojimai? Juk kainos didmiesčiuose ir mažuose miestuose skiriasi. Mūsų turimo būsto vertė preliminariai būtų gal apie 28-30 tūkst. (tikslios vertės nežinau). Kaip skaičiuojamos metinės pajamos. Aš šiuo metu vaiko priežiūros atostogose tai skaičiuojamos bus metinės pajamos? Ar paskutinio mėnesio pajamos kaip kad bankai vertina imant paskolą? Vyras oficialiai gauna minimumą plius komandiruotpinigiai. Tai skaičiuojamos oficialios pajamos per sodra gaunamos ar ir komandiruotpinigiai įskaičiuojami? Kiek metinės pajamos neturi viršyti? Dėkui už atsakymą.

Kistina
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Kristina, dėkui už klausimus. Dėl valstybės paramos būstui įsigyti Jums reikėtų kreiptis į savivaldybę, kurioje esate deklaravę gyvenamąją vietą ir sužinoti ar galite pretenduoti į subsidiją. Jeigu atsakymas iš savivaldybės bus teigiamas, tuomet su pažyma Jums reikės eiti į banką per 15 dienų nuo jos išdavimo dienos. Taip pat paskaitykite reikalavimui subsidijai gauti čia.

Teorija ir tai kas rašoma tinklapiuose dažnai skiriasi nuo realybės ir praktikos. Patarčiau daug negalvoti ir užsirašyti į konsultaciją su bankų vadybininkais, kuriems išdėstytumėte savo poreikius ir pageidavimus. Kadangi situacija Jūsų tikrai yra nestandartinė, tad tikslaus atsakymo elektroniniu būdu ir nežinodami Jūsų kredito istorijos ir kt. faktorių pateikti negalėsime.

Dėl komandiruotpinigių priklausomai nuo specialybės ir jų mokėjimo dažnumo, o taip pat priklausomai nuo bankų bus įskaitoma 100% arba tam tikra dalis. Motinystės atostogos taip pat priklauso nuo to kiek laiko jose esate, kokia bendra situacija. Šie visi klausimai bus atsakyti, kai susitiksite su bankų atstovais.

+2Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų